RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europa tar fusjonsbølgen

Sist oppdatert:
Ikke siden 2000 har det vært flere fusjoner og oppkjøp i Europa enn i fjor. Og det ligger an til enda større vekst i år
Fusjonsaktivitetene i Europa økte med 37 prosent i fjor, viser en undersøkelse fra Thomson Financial. Totalt endte volumet på 963 milliarder euro i fjor, det største siden rekordåret 2004. Takket være stadig flere oppkjøp over landegrensene, melder Wall Street Journal.

Volumet var enda større i USA, hvor det ble foretatt fusjoner og oppkjøp for 1400 milliarder dollar i fjor.

Men det stopper ikke der. Tony Burgess, sjef for europeiske fusjoner og oppkjøp i Deutsche Bank tror det kommer til å øke kraftig. I fjor var det to avtaler verdsatt til over 25 milliader dollar, telegiganten O2 og det spanske energiselskapet Endesa. I år kan det bli over seks. Han tror finanssektoren, legemiddel- og telekomsektoren blir de bransjene med størst aktivitet i år.

Ifølge nyhetsbyrået Direkt er det økt kontantstrøm, delvis på grunn av lavere renter, som er årsaken til økt oppkjøps- og fusjonsaktivitet. Flere aktører er villig til å betale godt for fremtidige gevinster.

Også det norske markedet vil bli preget av en fusjonsbølge i år. Flere aktører i aksjemarkedet tror på et oppkjøps- og fusjonsfokus i år.

- Mens 2005 har vært et år preget av kapitalinnhenting, føler jeg meg trygg på at fokus i 2006 vil være på oppkjøp og fusjoner, sa administrerende direktør Anders Onarheim i meglerhuset Carnegie i romjulen.

Ifølge ham er det mindre behov for bedriftene å hente penger, og mer fokus på hvordan de skal settes i bruk

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere