RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeere tok farvel med 2009

London (NTB-AP): Tusener trosset kulda i London for å ta farvel med et vanskelig år og ønske 2010 velkommen. I Paris var lysdekorasjonene på Eiffeltårnet spesialdesignet for å spare energi og skåne miljøet.

Mange londonere samlet seg ved Themsen for å se fyrverkeri som ble skutt opp fra pariserhjulet London Eye.

-2009 var som sjokkterapi, som virkelig får folk til å forandre seg fordi de opplever noe fælt, sa Conrad Jordaan (35) idet han røykte en sigarett ved en utendørskafé.

På grunn av tidsforskjellen gikk pariserne inn i det nye året én time før Big Ben slo tolv i London. Stemningen lot til å være god på hovedgata Champs-Élysées, hvor feststemte franskmenn spratt champagneflasker og kysset hverandre på kinnene.

Eiffeltårnet, som fyller 120 år i 2010, var dekket med hundrevis av fargede lyspærer. Lysene er blitt markedsført som mer miljøvennlig enn tidligere dekorasjoner, fordi de bruker mindre strøm.

- Året som tar slutt har vært vanskelig for alle. Intet kontinent, intet land og ingen del av samfunnet er blitt spart, sa president Nicolas Sarkozy i sin nyttårstale. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere