RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Exense selger og kjøper av Visma

Sist oppdatert:
IT-selskapet Exense selger produktet Exense Travel til Visma og kjøper samtidig tilbake Vismas aksjer i selskapet.
Exense melder mandag at de selger produktet Exense Travel og samtidig kjøper tilbake alle aksjene Visma har i IT-selskapet.

Det er også Visma som er kjøper av Exense Travel, inkludert alle eiendeler, rettigheter og kundekontrakter. Visma betaler 6 millioner kroner for den markedsledende portalen for reiseoppgjør, som i år ventes å ha en omsetning på 3,5 millioner kroner.

To fulltids-ansatte vil overføres til Visma som en del av transaksjonen.

Kjøper egne aksjer

Samtidig kjøper Exense alle aksjene som Visma eide i selskapet. Visma satt med 3.167.215 aksjer eller nesten 13 prosent av aksjene i selskapet. Exense betaler 5 kroner per aksje, slik at det totale utlegget er på 15,8 millioner kroner. Vismas konsernsjef Øystein Moan vil også trekke seg fra styret i selskapet.

Aksjene som nå kjøpes fra Visma vil bli brukt til å kjøpe opp Xecute AS, som Exense kjøpte tidlig i april.

- Exense-konsernets beholdning av egne aksjer etter gjennomføring av transaksjonene vil være totalt 1.646.875 (6,7 prosent), melder selskapet i en børsmelding.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere