RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Expert ser et marked under press

Sist oppdatert:
Elektrogiganten Expert forventer at markedet for forbrukerelektronikk vil forbli under press også i 2003, og tror høy strømpris og usikkerhet vil overgå effekten av rentekuttene
Dette går frem av selskapets fjerde kvartalsrapport.
Ifølge Expert så falt totalmarkedet for forbrukerelektronikk med 1,5 prosent i 2002, og selskapet forventer at trenden vil være fallende også i første halvår i år.

Det er noen unntak, og det gjelder bredformat TV, DVD, digitale kameraer og satelitt-utstyr. Expert forventer også at den negative trenden vil snu i andre halvår.

I tillegg til strømprisene og den generelle usikkerheten i økonomien, så ser Expert også et press fra aktører utenfor bransjen, som i større grad vil selge partier av "low-end"
elektronikkprodukter.

Expert fikk et resultat før skatt på 28,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2002, mot 57,1 millioner i samme periode i 2001. Konsernets omsetning ble i fjerde kvartal 1.110,1 millioner, 252,4 millioner mer enn tilsvarende periode i 2001 målt mot videreført virksomhet.

Det oppkjøpene av Expert Danmark AS, Expert Island HF, Finesco AS (Estland) og Coop Power Norge som er hovedårsaken til den økte omsetningen.

Driftsresultatet i samme periode ble 36,3 millioner mot 59,6 millioner i samme periode i 2001.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere