RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ernst van Norde (AP)

Facebook-aksjon for Westergaard

Danskene slår ring om tegneren Kurt Westergaard etter attentatet første nyttårsdag.
Sist oppdatert:

Peter Boe fra Århus i Danmark er mannen som har tatt initiativ til en aksjon til støtte for tegneren Kurt Westergaard etter attentatet mot ham første nyttårsdag. Boe har allerede samlet flere hundre tilhengere til gruppen. Fredag 8. januar inviterer han til en virtuell demonstrasjon på nettstedet Facebook der alle skriver «Jeg er Kurt Westergaard» i statusfeltet.

- Ikke for eller imot Muhammed-tegninger
- Denne gruppen handler ikke om hvorvidt du er for eller imot Muhammed-tegningene. Den handler om å støtte en medborger som er i livsfare, fordi han har brukt sin ytringsfrihet, skriver Boe selv på Facebook om utgangspunktet for aksjonen.

I skrivende stund har gruppen 670 medlemmer.

Utløste karikaturstriden
Kurt Westergaard, mannen som i 2005 utløste raseri i hele den muslimske verden med sin karikatur av profeten Muhammed med en bombe i turbanen, ble fredag utsatt for et drapsforsøk i sitt hjem i Viby.

Tilstede var også Westergaards fem år gamle barnebarn. Westergaard ble nødt til å forlate barnebarnet og låse seg inne på et sikringsrom i huset for å unnslippe angriperen. Barnebarnet kom fysisk uskadd fra hendelsen.

28-åring siktet
Dansk politi har pågrepet og siktet en 28 år gammel dansk-somalier for drapsforsøket.

28-åringen angrep Westergaard med øks og kniv. Han er også siktet for angrep på politiet i forbindelse med pågripelsen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere