RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Fagerstrand-deltakere saksøker TV 2

Sist oppdatert:
Fem av parene i realityserien «Fagerstrand» mener kanalen hever seg over norsk lov, og går derfor nå til sivilt søksmål.

(SIDE2): Parene har tidligere vurdert å saksøke Reidar Helliesen, men velger nå å konsentrere seg om TV 2 som har redaktøransvaret. Parene ønsker seg en erstatningssum som er i nærheten av premiesummen i «Fagerstrand», altså rundt tre millioner kroner, skriver Dagbladet.

- Det virker som om TV 2 tar det for gitt at det er greit å gå utenom rettsnormene, bare fordi dette er TV. Det har utviklet seg til en slags «animal farm», et spill helt uten regler sier Christian Ellingsgård til avisen.

Parene som saksøker TV 2 mener tv-kanalen i egen vinnings hensikt har tillatt blant annet kriminell konspirasjon, ulovlig romavlytting, kontraktsbrudd, regnskapsjuks og manipulasjon av båndopptak samtidig som de har etterlatt deltakerne i rettsløs isolasjon.

- Det er opplagt at personvernet er blitt krenket, sier advokat Sigurd Klomset til Dagbladet.

Arild Brubak, prosjektleder i TV 2s programavdeling, forholder seg rolig til søksmålet.

- Jeg tror ikke dette har noe i norsk rett å gjøre, sier han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere