RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falske euro florerer

Sist oppdatert:
Store falske sedler i omløp i turiststrøk.
Av Maria Sivertsen

I sommer bør du være ekstra påpasselig når du veksler til euro. Aldri før har så mange falske eurosedler florert på markedet, melder Den europeiske sentralbanken.

Banken meddeler at de i løpet av første halvår i år fant falske sedler til en verdi av 19,4 millioner euro, rundt 154 millioner kroner. Det er ny halvårsrekord.

Totalt beslagla myndighetene i EU-landene 265.000 forfalskede eurosedler de første seks månedene i år. Av alle beslag besto 50 euro-seddelen for over halvparten. De minst beslaglagte falske sedlene, er de største (500 euro) og minste (5 euro).


Casinoet er et yndet sted å omsette falske sedler.
Blant falsktrykkerne er det likevel sedlene med høyest valør som øker mest i popularitet. De store sedlene er de som egner seg best for svart betaling og for hvitevasking av penger, og sedlene er særlig utbredt i sentrale turiststrøk. Kanariøyene er et av områdene som hatt problemer med store falske sedler.

97 prosent av alle falske sedler blir laget i Europa. Dersom man tar den totale verdien på eurosedlene som er i omløp, i underkant av 11 milliarder, er det likevel ikke så stor sannsynlighet for å ende opp med en falsk seddel i lommeboken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere