RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rahimullah Yousafzai (Ap)

Fant bin Ladens dagbok

Sist oppdatert:
I det som skal være Osama bin Ladens dagbok fant amerikanerne tanker om framtidige terrorangrep.

En håndskrevet dagbok skal være et av de interessante funnene som ble gjort i huset der al Qaida-lederen Osama bin Laden ble funnet og drept 2. mai. Amerikanerne er i full gang med å analysere funnene etter kommandoraidet i Abbottabad, melder AP ifølge BBC News.

Anonym kilde
AP har snakket med en ikke navngitt kilde som forteller at dagboka avslører hvordan Osama bin Laden så for seg terrorkrigen etter 9/11.

Ifølge APs kilde viser dagboka og datafiler som ble tatt under kommandoraidet at bin Laden hadde en finger med i spillet når det gjaldt alle de større truslene fremsatt fra al-Qaidas side i det siste, blant annet trusselbildet som førte til høy terrorberedskap i europeiske byer i fjor.

Nevner Los Angeles
I dagboka skal han blant annet ha skrevet at også amerikanske byer som Los Angeles bør vurderes som angrepsmål, ikke bare New York og at 4. juli - den amerikanske uavhengighetsdagen - vil være en egnet dato å slå til på, likeledes nevner han tiårsdagen for terrorangrepet 11. september 2001.

Kilden sier videre til AP at Osama bin Laden skrev i boka at han lurte på hvor mange amerikanere som måtte dø før Washington revurderer sin politikk i Midtøsten. Konklusjonen i boka - stadig ifølge den samme kilden, skal ha vært at det må tusenvis av døde til, altså et angrep på størrelse med 11. september-angrepet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere