RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farvel til Norway

Sist oppdatert:
Cruiseskipet «Blue Lady», tidligere berømt som SS «Norway», blir trolig likevel hogget opp på skipskirkegården i Alang vest i India. Tekniske eksperter tilrår opphoggingen.
I en rapport fra miljømyndighetene i den indiske delstaten Gujarat onsdag het det at skipet kan demonteres i Alang, selv om det er fullt av asbest. En talsmann for myndighetene sa at opphoggingen trolig blir innledet i løpet av et par dager.

Talsmenn for miljøvernbevegelsen Greenpeace protesterte.

- Vi vet at fagfolkene har funnet mer enn 1.000 tonn forbudt forurensende materiale om bord i skipet, og da forstår vi ikke at de kan tillate opphogging, sa talsmannen Ramapati Kupar.

I mai i år nektet indiske myndigheter å la «Blue Lady» gå inn til Alang, etter at planene om hugging av 46.000-tonneren ble møtt av omfattende protester. I juni fikk det gå inn i indisk farvann, i påvente en rapport fra de tekniske ekspertene om skipets tilstand.

Det 315 meter lange skipet ble sjøsatt i 1962 under navnet SS «France». I 1979 ble det kjøpt av Norwegian Cruise Line og omdøpt til «Norway», før det til slutt endre under malaysisk flagg som «Blue Lady».

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere