RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiasko for statlig såkorn-fond

Sist oppdatert:
SV tvang frem et såkornfond som private investorer skulle være med å investere i. Så langt har ingen private tegnet seg og prosjektet karakteriseres som en fiasko
I fjor ble det bestemt at staten skulle etablere et såkalt såkorn-fond, et fond som skal investere i bedrifter helt i startfasen.

Staten skulle gå inn med 500 millioner kroner, mens private investorer skulle tegne seg for 500 millioner kroner. Det spesielle med dette fondet var at det bare skulle investere i bedrifter med tilholdssted i distriktene, og forvaltningen skulle ikke skje i noen av de store byene.

Dette bestemte politikerne, anført av SVs Inge Ryan, og fondet fikk også kallenavn etter Inge Ryan i Stortingets korridorer.

Men utenfor Stortinget har fondet vakt lite entusiasme, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er distriktspolitikk. Det er noe helt annet enn vår bransje har greie på, sier generalsekretær Anne H. Worsøe i Norsk Venture Kapitalforening til Dagens Næringsliv.

Hun er ikke overrasket over at foreningens 60 medlemmer, som har 15 milliarder kroner i forvaltning, ikke har kjøpt seg inn sammen med staten i fondet.

For å tekkes de private investorene har nå staten justert litt på kravene, og endret punktet om at man kan ha 50- 50 prosent fordeling mellom statlig og privat kapital. Ifølge Dagens Næringsliv vil eiernøkkelen kunne bli 70-30.

Statens renteavkastningskrav blir også lempet på i tillegg til at det skal gis 3 millioner kroner årlig i administrasjonstilskudd.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere