RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finnmark vil ha oljeindustri

Sist oppdatert:
I Finnmark diskuteres ikke om olje og gass skal opp fra Barentshavet, men hvor, når og hvordan. Nå krever lokalpolitikerne petroleumsindustri på land i vårt nordligste fylke.
Finnmarkingene frykter nemlig at oljen og gassen skal hentes opp fra havet uten at annet enn smuler tilfaller dem, skriver Aftenposten.

På en konferanse i regi av Barentsinstituttet torsdag bekreftet statssekretær Kjetil Skogrand (Ap) i Utenriksdepartementet at nettopp det er en fare:

– Med dagens teknologi er det faktisk mulig at petroleumsutvinningen kan styres fra helt andre steder i landet, og at gevinsten heller ikke havner i Finnmark. Teknisk kan faktisk utvinningen skje fra datamaskiner i Oslo. Men, akkurat det vil regjeringen gjøre alt for å unngå, sa Skogrand.

Lokalpolitikerne stiller klare krav.

– Vi krever at det i konsesjonsbetingelsene til oljeselskapene stilles klare betingelser til oljeselskapene. Det er en forutsetning. En lastebøye i Barentshavet hvor skip henter oljen vil ikke bli akseptert, sa fylkesordfører Kirsti Saxi (SV).

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere