RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjord har fortsatt utfordringer

Sist oppdatert:
Fjord og nysjefen Helge Midttun opplever fortsatt et utfordrende marked. Selskapet leverte underskudd i første kvartal, men viser bedring
Fjord Seafood hadde en omsetning på 903,2 millioner kroner i første kvartal 2003, noe som var litt svakere enn det analytikerne hadde ventet. Omsetningen i første kvartal i år var på linje med fjoråret.

Ifølge Reuters lå analytikerne i gjennomsnitt inne med et omsetningsestimat på 969 millioner kroner i første kvartal.

Resultatet før skatt var minus 72,3 millioner kroner, mot minus 90,6 samme kvartal i fjor. Det var ventet minus 63 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på minus 29,6 millioner kroner, mot minus 39,8 i fjor, mens det var ventet minus 16 millioner kroner.

- Første kvartal 2003 har vært vanskelig, blant annet fordi lakseprisene i Europa og Asia har vært lave. I tillegg har en meget kald værtype i USA (Superchill) ødelagt produksjonen for mange av våre lokaliteter i januar og februar. Den svake økonomiske situasjonen i verdensøkonomien har ført til svakere etterspørsel etter foredlede produkter i alle våre markeder. Særlig er restaurantnæringen hardt rammet, og salget av laks i dette viktige segmentet har dermed vist en dramatisk nedgang, melder selskapet.

Fjord ser positive effekter av den restruktureringen som ble igangsatt i tredje kvartal 2002, skriver selskapet i en melding.

Fordelt på forretningsområdene oppnådde divisjonen Farming (Oppdrett) en omsetning på 514,0 millioner kroner i første kvartal 2003 mot 638,0 millioner kroner i første kvartal 2002. For divisjonen VAP (videreforedling) endte omsetningen på 444,8 millioner kroner mot proforma omsetning på 477,9 millioner kroner samme periode i fjor.

Fjord hadde en nettokontantstrøm på minus 17 millioner kroner i første kvartal.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere