RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere arbeidsgivere vil øke bemanningen

Arbeidsledigheten har steget til 4,6 prosent de siste månedene, men nå har mange arbeidsgivere planer om å øke eller holde på bemanningen, viser en ny undersøkelse.

Sesongjustert ligger forventet bemanningsøkning på 5 prosent i ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for neste kvartal. Det er en økning på 3 prosentpoeng sammenlignet med forrige kvartal, og 2 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor.

– Selv om arbeidsmarkedet ser noe lysere ut enn i forrige kvartal, er det for tidlig å fastslå om dette er en varig trend, sier Maalfrid Brath konsernsjef i ManpowerGroup.

751 arbeidsgivere har deltatt i undersøkelsen for neste kvartal. 8 prosent av dem svarer at de ønsker å øke bemanningen, 4 prosent forventer å nedbemanne og 85 prosent sier de vil opprettholde dagens bemanning. De mest optimistiske utsiktene er i Sørvest og Midt-Norge, mens arbeidsgivere på Østlandet er minst optimistiske.

– Arbeidsgivere på Østlandet er usikre på arbeidsmarkedet framover og har inntatt en vente-og-se-holdning, sier Brath.

I Oslo og på Østlandet ligger forventet bemanning på beskjedne 1 prosent. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere