RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere drept på grensen til Sør-Ossetia

Sist oppdatert:
Spenning i grenseområdene mellom Georgia og utbryterstaten Georgia har fortsatt å eskalere, og flere rapporteres nå drept i skuddvekslinger tross våpenhvile
Etter forrige ukes skuddvekslinger i grenseområdene mellom Georgia og utbryterdelstaten Sør-Ossetia ble det inngått våpenhvile rett før helgen. Våpenhvilen blir imidlertid ikke overholdt og spenningen og antallet drepte øker nå i grenseområdene.

Ifølge georgiske medier har seks georgiske soldater blitt drept av sørossetiske styrker og leiesoldater fra det russiske Nord-Kaukasus det siste døgnet.

Georgiske representanter sier også at flere dusin av utbryter statens soldater skal ha blitt drept i skuddvekslingene. Dette avvises fra hovedstaden Tshinkvali i Sør-Ossetia.

Det skal være georgiske landbyen Eredvi som også var i skudd linjen i forrige uke, som er målet for den ossetiske militiaen.

Georgias innenriksminister gikk i går ut å sa at landet kan være villige til trekke tilbake deler av sine tropper mot at angrepene på georgiske landsbyer opphører. Det er imidlertid avhengig av at våpenhvilen holdes i minst tre dager.

Det skal i dag holdes et møte i Joint Control Comitee hvor det inngår høytstående representanter fra både Georgia, Sør-Ossetia, Russland og den russiske delstaten Nord-Ossetia.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere