RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere EU-land imot straffetoll på laks

Sist oppdatert:
Det kan se ut til at de norske lakseoppdretterne kanksje kan puste lettet ut i forbindelse med dagens møte om straffetoll i EU. En rekke EU-land er ifølge Intrafish i mot slike tiltak
Ifølge IntraFish er det kanskje nok land som vil blokkere et ja til straffetoll i Europarådet.

Danskene er blant landene som er i mot innføring av straffetoll, og avdelingsleder Stig Larsen i det danske finans- og næringsdepartementet, sa til IntraFish at den danske regjeringen vil benytte seg av retten til å sende saken til Europarådet, dersom safeguard-komiteen foreslår straffetoll.

Ifølge styremedlem i den tyske organisasjonen for fiskeforedlere , Andres Simonsen er også de tyske medlemmene av Europarådet imot et forslag om straffetoll.

- Det er i strid med tyske interesser, sier han til IntraFish, og viser til at det tyske markedet er avhengig av laks fra Norge.

Kilder i EU-systemet har opplyst til Intrafish at flere andre medlemsland også er imot innføringen av straffetoll på norsk laks, blant annet Polen, Estland, Portugal og storimportøren Frankrike.

Møtet, der EU-kommisjonens delegater og de 25 medlemmene av kommisjonens safeguard-komite deltar, finner sted i dag kl 13 i Brüssel.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere