RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (Afp)

Flere titalls drept i selvmordsangrep

Sist oppdatert:
Selvmordsbomberen skal ha sprengt seg selv i lufta i et veikryss. Flest sivile ble rammet.

Damaskus (NTB-Reuters): Flere titalls personer er drept eller såret i et selvmordsangrep i Maidan-området i sentrum av Damaskus, ifølge syrisk statlig TV.

Syrisk TV sier terrorister sto bak en selvmordsaksjon i Maidan fredag. Selvmordsbomberen skal ha sprengt seg selv i lufta i et veikryss, og flesteparten av de rammede er sivile, ifølge TV-kanalen. Men også sikkerhetstjenestemenn skal ha blitt rammet.

– Sikkerheten er skjerpet i Maidan fordi det er fredag, og hæren og sikkerhetsstyrker har satt opp en rekke kontrollposter. Vi vet ikke hva som er blitt rammet ennå, sier en som bor i området til nyhetsbyrået Reuters.

SISTE: 25 drept og 46 skadet i selvmordsangrepet, melder syriske Addounia TV ifølge Reuters.

Al Arabiya melder at observatørene fra Den arabiske liga nå forlater landet.

– Jeg har ikke hørt noe, men mange av gatene er stengt, og alle er veldig nervøse, sier en annen innbygger.

Minst 44 personer ble drept forrige måned i det syriske myndigheter sa var selvmordsangrep mot bygninger som tilhører sikkerhetstjenesten i Damaskus.

Syriske myndigheter har gjentatte ganger anklaget terrorgrupper, angivelig finansiert fra utlandet, for å stå bak uroen som har preget landet siden mars i år.

Ifølge FN er over 5.000 mennesker drept i uroligheter i Syria siden protestene mot president Bashar al-Assad og hans regime startet i mars i fjor. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere