RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flying start for Merkel

Sist oppdatert:
Tysklands nye kansler, Angela Merkel, får en flying start på det nye året. Godt hjulpet av et uventet fall i arbeidsledighet
Ifølge Financial Times var 4,64 millioner tyskere helt uten arbeid i desember, og fallet i ledigheten er det åttende på ni måneder. Men fortsatt er 11,2 prosent av den tyske arbeidsstyrken uten arbeid.

Fallet i ledigheten er en liten politisk gavepakke for den nye tyske kansleren, Angela Merkel, som hadde håndtering av arbeidsledigheten som sin største valgkampsak.

Det er neppe så mye hennes fortjeneste. Fallet i ledigheten skyldes en mild vinter, som har ført til færre oppsigelser, selv om også tidligere kansler Gerhard Schröders arbeidsmarkedsreformer har bidratt noe.

Ifølge sjefen for den tyske arbeidsmarkedsetaten, Frank-Jurgen Weise, gir utviklingen de siste månedene håp for 2006.

Men på tross av siste måneds uventede fall i ledigheten, forventer mange at ledigheten stiger i januar og karrer seg over den politisk sensitive fem-milioners grensen.

Sist gang det skjedde, ga det nådestøtet til Gerhard Schröders politiske karrière. Om det skjer nå, er heller tvilsomt. Ekspertene forventer nemlig et fall i ledigheten på rundt 150.000 ettersom økonomien er i ferd med å ta seg opp.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere