RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN: Boko Haram har drept 7.300 sivile på et år

Sist oppdatert:
New York (NTB-DPA): Over 7.300 sivile er blitt drept av den nigerianske ekstremistgruppa Boko Haram siden begynnelsen av 2014, opplyser FN.

Ofrene ble drept både i Nigeria og i nabolandene. I tillegg er om lag 300 skoler ødelagt, og mindre enn 40 prosent av helsetilbudet fungerer som følge av Boko Harams herjinger.

Opplysningene ble lagt fram mandag, under en orientering i FNs sikkerhetsråd.

– Det blir ofte rapportert om omfattende brudd på menneskerettighetene, deriblant seksuell og kjønnsbasert vold og handel med barn, sa FNs nestleder for humanitære saker, Kyung-wha Kang.

Soldater fra både Nigeria, Tsjad, Kamerun og Niger deltar nå i en større operasjon mot Boko Haram. De har gjenerobret flere områder fra gruppen, men det er også rapportert at disse styrkene har begått overgrep, opplyser FNs spesialutsending til Vest-Afrika, Mohamed Ibn Chambas.

– Vi vil gjerne understreke at antiterroroperasjoner som oppfattes som overdrevne og brutale av den rammede befolkningen, bryter med normene som de er satt til å forsvare, sier Chambas. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere