RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Flyet med 298 passasjerer krasjet ved Grabovo in Donetsk-regionen. Eksperter tror ulykken kan bli et vendepunkt i konflikten mellom Russland og Ukraina.
Flyet med 298 passasjerer krasjet ved Grabovo in Donetsk-regionen. Eksperter tror ulykken kan bli et vendepunkt i konflikten mellom Russland og Ukraina. Foto: Maxim Zmeyev

FN jobber med resolusjon om flykatastrofen

FNs sikkerhetsråd jobber med en resolusjon som fordømmer nedskytningen av et malaysisk fly i Ukraina.

Det er australske diplomtater som har laget utkastet til resolusjonen, som kan bli stemt over allerede mandag. Resolusjonen fordømmer det som tyder på å være en nedskytning av det malaysiske flyet i Ukraina, og forlanger at alle parter må samarbeide om etterforskningen.

Russiske separatister, som har kontrollen i området der flyet styrtet, har fått kritikk for å være lite samarbeidsvillige. Separatistene har heller ikke ytret ønske om en internasjonal gransking.

298 mennesker, deriblant 28 australiere, mistet livet i flystyrten torsdag. Søndag morgen opplyste Malaysia Airlines at de tilbyr refusjon av billetter for passasjerer som vil gjøre endringer i sine fremtidige reiseplaner. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere