RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN trekker deler av staben ut av Pakistan

Islamabad (NTB-AP): FN vil flytte om lag en firedel av sine utenlandske ansatte i Pakistan på grunn av den vanskelige sikkerhetssituasjonen i landet.

Verdensorganisasjonens sikkerhetsfolk ønsker i utgangspunktet å trekke ut 30 prosent av utlendingene, opplyser en FN-kilde som ikke ønsker å bli navngitt. I praksis kommer reduksjonen trolig til å bli mindre, etter forhandlinger mellom de ulike FN-organisasjonene.

En FN-talsperson i Islamabad mener rundt 20 prosent av de utenlandske ansatte enten vil forlate Pakistan for et halvt år eller flytte til tryggere deler av landet.

I dag jobber rundt 250 utlendinger og 2.500 pakistanere for FN i Pakistan. I løpet av 2009 er minst elleve FN-ansatte drept, og frykten for nye angrep har økt de siste månedene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere