RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FN tror ebolaepedemien opphører i 2015. Dette bildet er av en helsearbeider ved det britisk-driftede Redd Barna-senteret utenfor Freetown i Sierra Leone.
FN tror ebolaepedemien opphører i 2015. Dette bildet er av en helsearbeider ved det britisk-driftede Redd Barna-senteret utenfor Freetown i Sierra Leone. Foto: Baz Ratner

FN tror ebolaepidemien opphører i 2015

Ebolautbruddet vil få sin avslutning i løpet av 2015, mener avtroppende leder for FNs ebolateam Anthony Banbury.

Banbury, som fram til nå har ledet FN-organisasjonen UNMEERs arbeid for å bekjempe ebola, sier at antallet ebolatilfeller vil komme ned i null i løpet av året, melder BBC.

– Det vil bli ekstremt vanskelig, men vi skal få det til. Jeg mener vi vil se avslutningen på ebola i 2015, sier Banbury. Han understreker imidlertid at vi ikke er nær slutten ennå.

Den tidligere UNMEER-lederen hedrer også den internasjonale innsatsen mot virussykdommen, som han karakteriserer som «ekstremt vellykket».

Det dødelige viruset har tatt livet av nærmere 8.000 mennesker i Vest-Afrika siden desember 2013. Særlig hardt rammet er Liberia, Sierra Leone og Guinea.

Over 20.200 mennesker er smittet av viruset, ifølge WHO. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere