RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN venter 1,4 millioner båtflyktninger til Europa

Sist oppdatert:
FNs høykommissær for flyktninger UNHCR anslår at totalt 1,4 millioner flyktninger vil ankomme sjøveien til Europa i år og neste år.

Det er en kraftig oppjustering fra UNHCRs forrige anslag som lå på 850.000.

– UNHCR planlegger for at opp til 700.000 mennesker kommer til å søke trygghet og internasjonal beskyttelse i Europa i 2015, heter det i en revidert appell som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

– Det er mulig at antallet ankomster kan bli enda høyere i 2016, planleggingen er imidlertid foreløpig basert på lignende tall som i 2015, heter det videre.

Antall flyktninger og migranter som er kommet til Hellas over Egeerhavet fra Tyrkia, har eksplodert i løpet av sommeren. Hjelpeorganisasjoner har liten tro på at tallet vil minke betydelig utover høsten.

I september ankom det i snitt 5.000 mennesker per dag. Sju av ti kommer fra Syria, og de fleste fortsetter reisen gjennom Makedonia, Serbia, Kroatia og Ungarn i et forsøk på å ta seg til Tyskland og andre nordeuropeiske land.

Greske myndigheter ber nå om at det opprettes en flyktingskorridor til EU, slik at markedet for menneskesmuglere forsvinner. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere