RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: 44677.000000 (Getty Images)

Folk er lei lavkarbo

Sist oppdatert:
Allikevel er butikkene tomme for meierismør.

(SIDE2): 91 prosent mener oppmerksomheten rundt lavkarbo er overdrevet.

Undersøkelsen er utført av Sentio på oppdrag fra avisen Nationen og viser at like mange menn som kvinner er lei all oppmerksomheten rundt lavkarbodietter.

Folk i Oslo og andre storbyer er mer lei enn folk i distriktene, ifølge NTB .

Overdrevet fokus
I Oslo svarer nemlig 91 prosent at de mener oppmerksomheten rundt lavkarbo er overdrevet, mot 81 prosent på landsbygda.

- Lavkarbo er en typisk mediebølge, slik fredsmarsj var etter krigen og jogging på 1980-tallet, sier medieprofessor og historiker Hans Fredrik Dahl ved Universitetet i Oslo.

Tomt for smør
Samtidig som folk er lei oppmerksomheten rundt lavkarbo er butikkhyllene fortsatt tomme for meierismør.

- Økt forbruk av smør og fløte, særlig kremfløte og rømme og crème fraîche, har vært en tiltakende trend de siste årene. Det har også vært en vridning fra forbruk av margarin mot ekte smør, skriver TINE på sine nettsider.

Den økte etterspørselene forklarer TINE på følgende måte:

- En økende interesse for matlaging fra bunnen av
- En økende interesse for naturlig mat som ikke er bearbeidet
- Trenden med lavkarbodietter har grepet om seg også i Norge.

Mindre melk
Sammenliknet med i fjor, har norske kuer levert noe mindre melk, noe som har forsterket effekten. Hittil i år har norske kuer produsert 20 millioner liter mindre enn på samme tid i fjor. En av hovedforklaringene til dette, er at fôrkvaliteten er blitt noe forringet som et resultat av perioder med særlig mye nedbør, opplyser produsenten.

Men de har tro på at norske forbrukere skal ha god tilgang på matlagingsproduktene slik at julebaksten kan gå som planlagt.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere