RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbrukere saksøker plateselskap

I Belgia står flere av verdens største plateselskaper foran en rettssak der store beløp står på spill. En belgisk forbrukerorganisasjon vil ha slutt på bruk av kopibeskyttelse på CD-er.

Universal Music, EMI, Sony Music og BMG er alle involvert i rettssaken som forbrukerorganisasjonen Test-Achats har anlagt.

Organisasjonen har tatt rettslige skritt etter å ha mottatt hundrevis av klager på plateselskapenes bruk av kopibeskyttelse, skriver Financial Times. Med beskyttelsen kan ikke CD-ene kopieres, men følgen er også at mange CD-spillere ikke kan lese platene.

Platebransjen hevder kopibeskyttelse er nødvendig for å hindre piratkopiering, en aktivitet som ifølge bransjen koster 25 milliarder i året, melder Jyllands-Posten.

Test-Achats har som mål å stanse bruken av slik beskyttelse og at forbrukere som er skadelidende av beskyttelsen skal få erstatning.

- Vi forsøker å skape rettspraksis på området. Deretter håper vi at andre forbrukerorganisasjoner vil følge etter, sier talsperson Mechels Ivo.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere