RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreløpig topp for strømprisen

Sist oppdatert:
Spotprisen på strøm nådde en foreløpig topp fredag, etter å ha steget kraftig dag for dag siden 15. august.
Spotprisen på kraftbørsen Nord Pool faller fra 63,2 øre per kilowattime (kWh) fredag til 62,4 øre/kWh lørdag. Samme dato i fjor var spotprisen til sammenligning 26,3 øre.

Framtidshandelen med strøm i det finansielle markedet på kraftbørsen tyder på at den sterke prisøkningen vi har sett de siste to ukene ikke vil fortsette i samme tempo.

For husholdningene som har vanlig standardkontrakt vil det fortsatt bli prisøkninger, fordi ikke alle leverandørene har klart å henge med på kraftbørsens sterke prisoppgang.

Prisen på standardkontrakter for husholdningene hos de landsdekkende leverandørene varierer mellom 59,49 og 79 øre/kWh. Dette er priser eksklusive nettleie. Nettleien utgjør mellom 40 og 50 øre, slik at den reelle strømprisen nå ligger i overkant av 1 krone/kWh.

Ettårs fastpriskontrakter hos landsdekkende leverandører varierer mellom 73,49 og 85 øre, fortsatt eksklusive nettleie. For den som våger å inngå 3-års fastpriskontrakter akkurat nå, ligger prisen noe lavere.
(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere