RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ap-leder Jonas Gahr Støre.
Ap-leder Jonas Gahr Støre. (Nettavisen)

Forsker: LOs Israel-boikott kan bli vanskelig for Støre

Statsviter Thor Øivind­ Jensen mener Ap-leder Jonas Gahr Støre kan få problemer med at LO har vedtatt å støtte en boikott av Israel som Støre selv er imot.

Et LO-vedtak om internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk ­boikott av Israel gikk fredag gjennom med 193 mot 117 stemmer. Både sittende regjering og Ap-leder Støre var raskt ute med å kritisere vedtaket, som også LO-ledelsen var imot.

Forsker og førsteamanuensis i statsvitenskap ved Universitetet i Bergen, Thor Øivind­ Jensen, sier til Vårt Land at LO-vedtaket kan bli vanskelig for Støre hvis han blir statsminister etter høstens valg.

- Hvis Støre kommer i posisjon og skal bestemme, vil han helst slippe­ den politiske støyen en boikott skaper, sier Jensen.

Han påpeker at det ikke ser veldig demokratisk ut hvis folkelige initiativ­ fra forbrukere og fagorganiserte blir et problem. LO representerer med 900.000 medlemmer mer enn en firedel av den voksne befolkningen i arbeids­livet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere