RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsker mener kortreist tomat er sunnest

Oslo (NTB): - Norske tomater er sunnere enn de importerte og smaker minst like godt, sier forsker Michel Verheul ved Bioforsk.

- Årsaken er at tomater er ferskvare og bør spises så snart som mulig, sier Michel Verhuel, som er forsker ved klimaregulert planteproduksjon i Bioforsk, til Dagsavisen.

Tomater fra sørligere strøk, som Italia eller Spania, blir importert grønne og lagres i mørket. Først når de kommer i butikken begynner modningen. Det er da de får den rette fargen.

- Slik holder tomatene lenger, og det synes butikkene er kjekt, sier Verheul.

Men kunden kan få seg en overraskelse: For selv om tomatene er røde, smaker de gjerne lite eller ingen ting.

- De kan se gode og røde ut, men så blir man skuffet fordi de har ligget for lenge i mørke. Tomater bør modnes i lys på plante, det blir mere sunne stoffer i dem enn når de modnes i mørket, sier Verhuel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere