RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarsministeren vil gi offiserer yrkesforbud

Oslo (NTB): Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) vil nekte norske offiserer jobb i sikkerhetsbransjen også etter endt karriere. Offiserene reagerer sterkt på forslaget.

Faremo sier til Aftenposten at hun i prinsippet ønsker å forhindre at offiserer og soldater med spesiell opplæring i Forsvaret bruker kompetansen i andre sammenhenger, enten de er ansatt i Forsvaret eller ikke. Bakgrunnen for innstrammingene er saken der Anne Cecilie Hopstock og Khalid Skahs barn ble hentet ut av Marokko i fjor sommer. To offiserer fra Forsvarets marinejegerkommando hjalp Hopstock med å få barna til Norge.

Forslaget fra Faremo får offiserer til å reagere sterkt.

- Er det virkelig anledning til å ilegge noen et slikt yrkesforbud? Hvordan skal det håndheves? Og hvor går grensene for hva som er sikkerhetsbransje? spør leder Eivind R. Solberg i Befalets fellesorganisasjon (BFO).

BFO og Norges Offisersforbund (NOF) er særlig opptatt av det som kalles avdelingsbefal - sersjanter, fenriker og løytnanter - som forblir på dette rangnivået i Forsvaret ut en kort karriere. De færreste av disse har annen utdannelse å falle tilbake på og denne gruppen er attraktive for sikkerhetsbransjen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere