RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt stramt oljemarked i 2005

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet mener at etterspørselsveksten vil fortsette å øke raskere enn produksjonene i 2005, og ser derfor et fortsatt stramt oljemarked
Det går frem av den ukentlige rapporten fremlagt av energidepartementets analyseavdeling EIA sent i går ettermiddag.

EIA mener at etterspørselsvekst vil bli omkring 23 prosent lavere i 2005 sammenlignet med den heftige veksten i 2004, men likevel høyere en veksten i produksjonen utenfor OPEC og økningen i raffineringskapasitet.

Så sant ikke etterspørselsveksten faller under 2 millioner fat pr. dag i år, forventer EIA at oljemarkedet vil fortsette å være stramt tross volatile priser.

- Global vekst i oljeetterspørselen vil trolig være nøkkelfaktoren for oljemarkedet i 2005. Selv om de fleste analytikere forventer at den globale etterspørselsveksten vil øke betydelig mindre enn 2,6 millioner fat pr. dag sett i 2004, vil markedet forbli stramt dersom den ender nær 2 millioner fat pr. dag som EIA venter i 2005, et estimat som overgår forventet vekst i non-OPEC produksjon og nedstrøms raffineringskapasitet, skriver EIA i rapporten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere