RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ GLATTCELLE: I forrige uke satt en 18-åring nesten fire døgn i varetekt på glattcelle i Oslo.
PÅ GLATTCELLE: I forrige uke satt en 18-åring nesten fire døgn i varetekt på glattcelle i Oslo. Foto: Illustrasjonsfoto: (Romerikes Blad/Nicklas Svendsrud)

Fortsatt ulovlig glattcellebruk i Norge- 18-åring satt fire døgn på glattcelle

Praksisen med å holde varetektsfanger på glattcelle i over 48 timer fortsetter, til tross for at staten er dømt for at praksisen bryter med menneskerettighetene.

I Norge skal ikke varetektsfanger sitte over to døgn på glattcelle. Men forrige uke satt en 18-åring fra Litauen nesten fire døgn i varetekt på glattcelle i Oslo, skriver Aftenposten. Han hadde stjålet varer fra en sportsforening for over 4.900 kroner og tilsto forholdet på stedet.

– Dette er et grovt brudd på hans menneskerettigheter. Han var i oppløsning da han endelig ble overført til vanlig fengsel og var svært sterkt preget, sier Frode Sulland, som er mannens forsvarer og leder forsvarergruppen i Advokatforeningen.

I juni i fjor fastslo for første gang en norsk domstol at glattcellebruken bryter med menneskerettighetene. Da hadde en 44 år gammel mann blitt holdt isolert på glattcelle i Oslo i til sammen ni dager ved to anledninger.

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet peker på kapasitetsproblemer og sier departementet har satt i gang en rekke tiltak for å bedre kapasiteten, blant annet ved å leie fengselsplasser i Nederland. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere