RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball-VM koster for Shipping

Sist oppdatert:
Dagens Brasil-kamp i fotball-VM betyr merkostnader for verdens redere og befraktere.
En rekke redere og befraktere med skip inne til lasting eller lossing i brasilianske havner må i disse fotballdager må på bergne ekstraregninger. Bakgrunnen er at de fleste laste- og losseoperasjoner i Brasil stopper i forbindelse med landslagets kamper.

I dag skal Brasil møte Ghana og NA24 iMarkedet har fått tilgang på telex'er som i dag er sendt ut av skipsagenter i Brasil til repsektive befraktere og redere som er så uheldig å ha skip i brasiliansk havn.

- Havnearbeiderne vil stanse arbeidet i perioden kl 11 til 19 i dag på grunn av Brasils kamp i verdensmesterskapet i fotball, heter det i en melding en norsk befrakter har mottatt i dag.

Hvorvidt arbeidene ved en brasiliansk seier i åttendelsfinalen i dag fører til umiddelbar gjenopptagelse av lasteoperasjonen klokken 19 i dag, er uklart.

Uansett så koster slike stans for befrakterne av skipene som uansett må betale rederen dagraten som tikker og går. I noen tilfeller kan de også bety ekstra straffrate fordi skipene blir levert fra kontrakten for sent.

Det er en mengde skip som laster eller losser i Brasil hver enest dag, alt fra jernmalm til papir, frukt og oljeprodukter. Hvor stor kostnadene er pr. kamp for verdens befraktere er ikke kjent, men kostnadene øker uansett i takt med at Ronaldo & cos avansement i VM.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere