RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen dekker opp

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksens tankrederi Frontline fortsetter å sikre seg kontrakter for flåten av kombinasjonsskip.
Frontlines flåte av kombinasjonsskip, såkalte OBO'er som kan gå med både olje og tørre laster, har de siste par årene i all hovedsak bli sikret på lange kontrakter. Det ser også ut til å være strategi videre for denne delen av Frontline-flåten.

Flere av de åtte OBO,'ene på suezmax-størrelse kommer nå av lengre kontrakter og Frontline skal være i ferd med å dekke opp med nye kontrakter fremfor å seile dem i spotmarkedet.

Ifølge TradeWinds har Frontline sikret Front Viewer (bilde), bygget i 1992 på 169.000 dødvekttonn, en toårig kontrakt til rederiet Pacific Bulk. Raten skal ligge på 45.000 dollar pr. dag.

Tidligere i høst ble Front Climber leid ut for et år på 50.000 dollar pr. dag. Ytterligere to av OBO'ene blir ledig i løpet av første halvår neste år, og Frontline ifølge TradeWinds-kilder, være på jakt etter ny kontrakter også til disse.

Skipene går nå i tørrlastmarkedet og ser ut til å bli værende i det markedet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere