RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen gir seg - foreløpig

Sist oppdatert:
Etter hard strid med børsen byr John Fredriksens SeaDrill på Eastern Drilling, men kommer med nye trusler.
Av:Are Slettan

Styret i Seadrill har bestemt seg for å komme med et pliktig bud på de resterende aksjene i Eastern Drilling til kurs 135 kroner, ifølge en børsmelding mandag ettermiddag.

Dermed etterkommer Seadrill kravet fra Oslo Børs, som mener selskapet har utløst et slikt pliktig bud.

I meldingen skriver Seadrill at styret ikke så noen annen mulighet i lys av de dramatiske dagsbøtene på først 2 millioner kroner og deretter 4 millioner kroner, som Oslo Børs har fastsatt.

Men John Fredriksen, som er hovedeier i SeaDrill, har aldri vært kjent for å gi seg ved første sverdslag.

I meldingen skriver Seadrill at selskapet vil gå aggressivt til verks for å få full kompensasjon fra Oslo Børs for økonomisk og andre tap som det pliktige budet måtte resultere i.

Bakgrunnen for saken var at Oslo Børs konsoliderte SeaDrill og motparten i en såkalt Total Return-swap-avtale og mente at Seadrill dermed hadde passert grensen på 40 prosent, som utløser plikt til å by på resten av aksjene i et selskap. SeaDrill mener dessuten at selskapet skulle fått en frist på 40 dager til å selge seg ned igjen etter avgjørelsen om konsolidering. Til sist mener selskapet at budprisen er for høy.

I meldingen fremgår det også at styret i SeaDrill har bestemt seg for å hente inn 150 millioner dollar i en rettet emisjon, for å bidra til Eastern Drilling-budet og styrke likviditeten.

Emisjonen gjøres med hjelp av Carnegie og Pareto og ventes å være gjennomført før børsstart i morgen, tirsdag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere