RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen kjøper mer av Peter G.

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen har lenge jaktet på tankrederiet General Maritime uten å lykkes. Fredriksen fortsetter imidlertid å kjøpe opp rederiets skip, nå ni kombinasjonsskip.
Fredriksen og Frontline har i nesten halvannet år jaktet på General Maritime, sist før jul i fjor, men har hittil blitt avfeid av Peter Georgiopoulos og resten av Genmar-styret. Fredriksen fortsetter imidlertid gjennom sitt private rederi SeaTankers å kjøpe større deler av Genmars flåte.

I november i fjor kjøpte han seks av Genmars aframax-tankskip, og nå opplyser kilder nær Genmar at Fredriksen har plukket opp rederiets ni kombinasjonsskip i aframax-segmentet.

Alle skipene er bygget på begynnelsen av 1990-tallet og prisen skal være 252 millioner dollar for de ni skipene. Skipene har doble skrog og kan gjøre både råolje- og tørrlastfrakter.

Skipene vil i likhet med de seks aframax’ene bli plassert i Seatankers på Kypros. Genmar har jobbet med et salg av skipene siden november.

Frontline eier i dag 11,25 prosent av aksjene i Genmar.

Etter salget har Genmar nå kun 17 tankskip igjen etter store salg av skip i fjor høst.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere