RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent for sovevoldtekt

Nordhordland tingrett refset påtalemyndigheten for å ha brukt for lang tid på saksbehandlingen og frifant en østerriker for voldtekt.

Frikjennelsen gjør at den 26 år gamle østerrikske statsborgeren kan reise hjem igjen, uten en voldtektsdom hengende over seg.

Tok for lang tid
Tingretten mente vitneutsagnene hadde blitt forringet av at saken ikke kom opp for retten før nå, to år etter at den påståtte voldtekten skal ha skjedd. Dommerne kunne derfor ikke ta stilling til hvilken av versjonene de skulle tro på.

For de ble presentert for to forskjellige scenarioer. Kvinnen hevdet at hun ble forsøkt voldtatt i søvne mens hun var på fest sammen med sin samboer i april 2004. Utover natten var hun blitt trøtt og fikk legge seg i sengen på et av soverommene. Mens hun lå der, kom 26-åringen inn og la seg i sengen samme med henne. Der skal han ha kledd av henne nedentil og mens hun sov, forsøkt å ha samleie med henne, men ble avbrutt da kvinnens samboer kom inn på soverommet. Han flyktet da ut av leiligheten.

- Var med på det
Men ifølge østerrikeren var historien noe annerledes. Han påsto at hun ikke sov, men derimot var med på leken. Og hvis hun sov, så hadde ikke han fått det med seg.

Retten var delt i sin dom, men flertallet valgte å la tvilen komme østerrikeren til gode. «Etter forklaringene mener flertallet det er så mye tvil om hva som nøyaktig skjedde at beviskravet ikke er oppfylt.» skriver tingretten i dommen. Rettens mindretall mente det var ulogisk at kvinnen skulle innlate seg på seksuell kontakt med østerrikeren, mens samboeren befant seg i leiligheten og soveromsdøren var ulåst.

Mannen ble frifunnet, men må likevel betale kvinnens psykologregninger på 4700 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere