RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fritt Ord ut av Pan

Sist oppdatert:
Fritt Ord skal ha solgt seg ut av Pan Fish siden stiftelsen ikke liker selskapet tilstedeværelse i Chile.
Stiftelsen Fritt Ord har solgt alle sine aksjer i Pan Fish på grunn av selskapets investeringer i Chile, skriver nyhetsmagasinet Memo.

Fritt Ords direktør Erik Rudeng sier han solgte unna rundt halvparten av aksjene allerede fredag etter å ha lest reportasjen om John Fredriksens og Pan Fishs nye selskap Marine Harvest i Chile. Mandag, dagen før generalforsamlingen til Pan Fish, solgte stiftelsen unna resten av aksjene.

- Reportasjen har skapt en tvetydighet, som jeg tror selskapets ledelse vil ta alvorlig. Men vi har ikke kapasitet til å delta på generalforsamlinger eller engasjere oss på annet vis, og velger heller å gå ut av, sier Rudeng ifølge Memo.

I artikkelen blir Marine Harvest blant annet kritisert for dårlig sikkerhet og ekstremt dårlige vilkår for fagforeninger.

Fritt Ord var på tampen av fjoråret fjerde største aksjonær i Pan Fish, med rundt 5 prosent av aksjene. Aksjene ble solgt for 80 millioner kroner. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere