RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- IKKE OVERRASKENDE: Skatteforslaget til Aps programkomité er ikke overraskende og garantert et varsel om skjerpede bilavgifter, mener Frp-leder Siv Jensen.
- IKKE OVERRASKENDE: Skatteforslaget til Aps programkomité er ikke overraskende og garantert et varsel om skjerpede bilavgifter, mener Frp-leder Siv Jensen. Foto: Ntb Scanpix (NTB scanpix)

Frp: Aps skatteopplegg «knyttneve mot vanlige folk»

Sist oppdatert:
Skatteforslaget til Aps programkomité er ikke overraskende og garantert et varsel om skjerpede bilavgifter, mener Frp-leder Siv Jensen.

– Dette må vel være det eneste spørsmålet Støre og Ap ikke vingler i – svaret er økt skatt, hva var spørsmålet? sier finansministeren til NTB.

– Jeg er ikke overrasket. Ap har gjennomgående vært opptatt av å skjerpe skattene for både vanlige folk og næringsliv, legger hun til.

Bakgrunn: Aps programforslag: Vil øke skattene med inntil 15 milliarder

Regjeringen Jensen er del av, har kuttet skattene med 21 milliarder siden 2013.

– Det er et veldig dårlig signal å sende ut at man vil øke skattene med 15 milliarder i en tid hvor Norge står foran store utfordringer med å skape nye arbeidsplasser, mener hun.

Les også: Vil ha tydelige skattegrenser for delingsøkonomien

- Som å be om at kapitalen løper ut av landet

Jensen tror heller ikke Ap nøyer seg med å øke skattene med 15 milliarder, slik programkomiteen foreslår, men at det vil bli mer. Hun er svært kritisk til at Ap, ifølge DN , vil øke formuesskatten med 5 milliarder.

– Vi trenger flere private, norske eiere. Når Ap sender et signal om at de vil skjerpe skatten for norske eiere med 5 milliarder, er det å be om at kapitalen løper ut av landet i stedet for å bli investert i Norge. 

Les også: Tajik-ledet Ap-utvalg foreslår kraftig skatteskjerpelse for boligselgere

SV hardt ut mot Ap

SV lurer på hvorfor Arbeiderpartiet vil gjennomføre «en tredel Høyre-politikk» i sitt skatteopplegg for perioden 2018-2021.

SVs finanspolitiske talsmann, Snorre Valen.

SV er en sannsynlig samarbeidspartner for Ap hvis de rødgrønne vinner høstens valg.

- Det er nesten uforståelig når Ap kritiserer Høyres usosiale og urettferdige skattekutt i fire år, og så omfavner en tredel av dem, sier SVs finanspolitiske talsperson Snorre Valen til NTB.

- De rike får store skattekutt

Han viser til at seks milliarder kroner av regjeringens skattekutt på 21 milliarder i denne perioden videreføres i Aps programforslag, som går inn for inntil 15 milliarder i økte skatter i neste stortingsperiode.

- De rikeste får store skattekutt i Aps opplegg, sammenlignet med slik det var sist Ap styrte landet, sier Valen.

- Grovt regnet vil en aksjemillionær med 100 millioner i formue få 140.000 kroner i redusert formuesskatt sammenlignet med under den rødgrønne regjeringen, siden de går inn for at aksjonærer skal få 20 prosent rabatt på skatten, legger han til.

SV ønsker i stedet å øke skattene for dem som har mest, men senke skatten betydelig på «vanlige og lave» inntekter. (©NTB)

Les også: Skattedirektøren vil fjerne 500- og 1000-lappene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere