RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NASA (AP)

Fuglesang møtte pressen fra rommet

Sist oppdatert:
- Spennende, men vemodig, sier Christer Fuglesang om sin trolig siste romvandring.

Stockholm (NTB-TT): Det er spennende å være på romvandring, men også litt vemodig i og med at det trolig blir den siste, sa den svensk-norske astronauten Christer Fuglesang i en pressekonferanse fra rommet lørdag.

Vektløs og 400 kilometer fra jordens overflate svarte Fuglesang på spørsmål fra svenske journalister.

- Jeg er fantastisk glad for at jeg har fått mulighet til å reise opp i verdensrommet to ganger. Det er helt utrolig, sa han.

Fuglesang sa også at han gjerne hadde reist nok en gang og gjerne blitt lenge på Den internasjonale romstasjonen.

- Men nå er det andres tur til å gjøre dette. Jeg kan se for meg interessante jobber på jorden også, fortalte Fuglesang.

Fredag gjennomførte han den første av to planlagte romvandringer, som første ikke-amerikanske eller russiske romfarer. Søndag skal han i ilden igjen, i det som trolig blir hans siste vandring i verdensrommet.

- Når jeg klatrer tilbake i romstasjonen kommer det vel til å føles litt vemodig, i og med at det ikke kommer flere muligheter. Men først og fremst må jeg konsentrere meg om det jeg skal gjøre der ute, sa astronauten, som er på sin andre romferd. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere