RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjennombrudd for Statoil i Asia

Sist oppdatert:
Statoil og Olav Fjell har fått en gjennombruddskontrakt i Asia
Den langsiktige LPG-kontrakten er verdt 1,5 milliarder kroner, melder Statoil.

Avtalen inkluderer markedene i Japan og Kina, og er et gjennombrudd for salg av våtgass til Asia, heter det i meldingen.

Totalt 600.000 tonn med LPG har blitt solgt i tre avtaler. Disse avtalene inkluderer 400.000 tonn solgt til den japanske industrigruppen Mitsui og 100.000 tonn til japanske Marubeni. I tillegg har ChevronTexacos datterselskap Caltex kjøpt 100,000 tonn for levering til Kina.

Det japanske LPG-skipet Mushashi Gloria lastet torsdag for første gang 43,000 tonn fra Kårstø nord for Stavanger for levering i Japan 30 dager senere.

- Disse kontraktene er resultatet av resolutt arbeid over en lengre periode for å sikre aksept for norsk eksportkvalitet i Asia, sier seniortrader Nils Eivind Breivik i Statoil.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere