RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige Nor straffer egne aksjonærer

Sist oppdatert:
Gjensidige Nor-investorer taper over 30 millioner kroner på at bankens IT-sjef Tom Kranøy ønsker å skifte ut EDB som leverandør av kjernesystemer
Frem til nå har EDB vært hoffleverandøren av IT-systemer til Gjensidige NOR. Nå ønsker finanskonsernet å få inn flere leverandører på IT-siden, og selskapet har startet avsluttende forhandlinger med TietoEnator Financial Solutions.

Meldingen om de avsluttende forhandlingene fikk EDB-aksjen til å stupe på Oslo Børs, noe som også investorene fikk svi for. Ironisk nok fikk også investorene i Gjensidige Nor svi for omleggingen av kjernesystemer. Noen av de største investorene i banken er nemlig også storaksjonær i EDB.

Verdifall for Lindholt
Det er særlig to investorer som fikk svi for omleggingen av kjernesystemer til finsk-svenske Tietoenator. Dette er Folketrygdfondet og DnBs Vital.

Ser vi på aksjonærlisten til EDB har Folketrydfondet 8,9 millioner aksjer, mens Vital har 2,3 millioner aksjer. Med en EDB-kurs på 20,4 kroner i dag, og en kurs på 23,2 kroner på forrige torsdag, falt Vitals og Folketrygdfondets portefølje med samlet 31,3 millioner kroner.

Fortsetter å falle
Til tross for at en rekke analytikere mener at bortfallet av Gjensidige Nor-kontrakten for EDB, er av mindre betydning på lang sikt, fortsetter aksjen å falle.

Mandag var EDB-aksjen ned nesten 2 prosent.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere