RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kai Nikolaisen (Lofotposten)

Gjett hvor de tok denne haien

Sist oppdatert:
De fleste skvetter litt til når de hører ordet hai. For fiskerne på båten «T. Sivertsen» er det vanlig å få hai på denne årstiden.

(SIDE2): Sommerferien er på hell for de fleste og fiskerne er også begynt å røre på seg.

Fredag kom garnbåten «T. Sivertsen» opp til Nic. Haug AS sitt anlegg på Ballstad etter det andre sjyværet etter sommerferien, skriver Lofotposten.

- Vi har vært på leira nedenfor Eggakanten her på Innersia. Det er først og fremst uer vi fisker etter. På det første sjyværet vi gjorde hadde vi rundt 1500 kilo, i all hovedsak med uer. I dag var det litt dårligere. Regner med at vi har rundt 1000 kilo, og på denne årstiden er det brukbart, sier Thomas Sivertsen i det han heiser på land en hai.

- Det er en håbrann, sier Thomas.

- Det er vel sjelden at dere får hai i garnene?

- Nei, på denne årstiden hender det svært ofte at vi får håbrann og de er døde når vi får de om bord, sier Thomas Sivertsen.

Les flere saker fra Lofotposten her

Ifølge Wikipedia.no er håbrann en hai som i norske farvann kan bli opptil tre meter lang og veie opp til 200 kilo.

Den er utbredt i tempererte og kalde hav over hele verden.

Kjøttet skal være velsmakende og ligner litt på kalvekjøtt. Håbrann jakter i hovedsak på sild og makrell.

Ved Nic. Haug AS opplyses det at håbrannen blir sendt fersk, men de vet ikke hva den anvendes til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere