RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør suksess med påskelammet

Saftige tips for saftig resultat. Og med vin til.

(SIDE2:) I påskemåneden kjøper vi nesten tre ganger så mye lammestek som normalt.

Det er få som vil protestere på at lam og påske hører sammen, men at vi har fått tradisjonen fra Det gamle testamentet, er det nok ikke alle som er klar over.

Symbolmat
Påskelammet er et velkjent symbol, for jødene var det en offergave for at Gud skulle spare familiens førstefødte, og for kristne er det et bilde på at Gud ofret sin sønn for menneskeheten.

Uavhengig av tro, kan vi alle nyte et godt lammemåltid i felleskap, gjerne med et glass god rødvin til.

SJEKK VÅR TEST:Årets kjempetest av pappvin

Lager seg selv

Lager du lammelår- eller steik , kan du smøre nesen, sette deg i solveggen og lese en god kriminalroman mens maten lager seg selv.

Husk bare å følge med på steketermometeret. Helt lammelår og bog bør ha mellom 65 og 70 grader kjernetemperatur. De fem gradene utgjør forskjellen mellom rosastekt og godt stekt. Husk å sette termometeret i den tykkeste delen av kjøttet slik at du treffer kjernen i stykket.

LES DE SAFTIGE TIPSENE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere