RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Thinkstock)

Godt på papp til påske

Sist oppdatert:
Her er årets påskevin på boks

(SIDE2): Det er mye god vin å finne på boks, den er enkel å dra med seg på hytta eller ut på tur, og er en klassisker når påsken setter inn. I år finner vi mye smaksrik vin, med god sødme og mye frukt som passer til retter av lam, storfe og svin, eller bare til nytelse uten mat.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Vi har valgt å satse på både nytt og gammelt innen kategorien Bag-in-Box, hvor av flere av treliterne under har vært å finne i polets nyhetshyller denne vinteren. Men vi har også tatt med noen tidligere testet klassikere man nyter i sola etter en skitur (eller kanskje heller gåtur denne påsken) i solveggen.

RØDVIN:

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo
(#9654706, kr 385) Poeng: 83

Duft av saftige skogsbær, røde bær og kirsebær. Saftig og fersk vin med masse frukt og fin fylde. Fruktig ettersmak - og litt varmende i slutten.

Passer ypperlig til storfe, pizza eller til ostefatet, eller bare som kosevin i vårsolen.

Laget på 60% Sangiovese og 40% Cabernet Sauvignon.

(Er en del av bestillingsutvalget på polet).

Santa Ines Cabarnet Carmenère Malbec 2009, Argentina
(#5534906, kr 340) Poeng: 82

Dyp blårød på farge. Dufter godt av solbær og blåbær. Fin fylde, mild og rund med varm og god ettersmak. Laget på Cabernet Sauvignon, Carmenere og Malbec.

Vil smake til lammelåret.

(Er en del av testutvalget på polet).

Barone Ricasoli Mille885 2010, Italia
(#5294306, kr 400) Poeng: 82

Dyp blårød på farge. God, fruktig armoma av røde og mørke bær, noe krydderpreg. Lett sødme, fin syre og fylde, fruktig og saftig ettersmak. Myke tanninner.

Laget på Sangiovese, Merlot og Cabernet Sauvignon.

Fin til hvitt kjøtt, og vil egne seg godt til lam.

(Er en del av testutvalget på polet).

Villa Negra Crianza 2009, Spania
(#9578906, kr 340) Poeng: 83

Mørk blårød på farge. Aroma av røde mørke bær og lett av urter. Fruktig og god ettersmak, fin fylde og gode tanninner.

Vil smake godt til gryteretter med kjøtt eller svin.

Laget på 50%Tempranillo og 50% Monatrell.

(Er en del av testutvalget på polet).

El Toro Avanzando Montsant 2009, Spania
(#9578806, kr 350) Poeng: 82

Mørk rød i fargen. God aroma av mørke røde bær, hint av krydder og lakris. Fersk og fruktig, runde tanninner, ok fylde og tyngde.

Passer til storfe og svin.

Laget på 30% Garnacha, 26% Carinena, 18% Cabernet Savignon, 14% Syrah og 12% Merlot.

(Er en del av testutvalget på polet).

Åkesson Croix du Sud Syrah 2010, Frankrike
(#9562406, kr 349) Poeng: 83

Mørk blårød på farge. Dufter av mørke røde bær og urter.Veldig fersk og fruktig på smak, god lengde og fylde. Varm og god ettersmak.

Passer godt til coq au vin eller andre retter av fjærkre.

100% Syrah.

(Er en del av testutvalget på polet).

Barone Ricasoli Formulae 2010, Italia
(#4526806, kr 375) Poeng: 80

Mørk rød på farge. Dufter av mørke røde bær, frukt og lett krydder. Middels fylde med fin konsentret frukt, god lengde og fin syre.

100% Sangiovese.

Tami' Nero d'Avola e Frappato 2010, Italia
(#9455906, kr 390) Poeng: 80

Dyp rød på farge. Fruktig og frisk duft av tunge, røde mørk, let jordpreg og et hint av vanilje.. Middels fyldig, fin syre og tyngde, men god saftigtighet og smakfull frukt med god lengde.

Passer veldig godt til storfe eller svin.

Laget på 70% Nero d'Avola og 30% Frappato.

Corte Giara Valpolicella Corvina 2008, Italia
(# 56190, kr 330) Poeng: 81

En fornøyelig drikkevin! Meget passende til påskemat (lam, kylling, kjøttretter). God sødme og fruktighet.

100 % Corvina.

(Er en del av bestillingsutvalget på polet).

Dark Syrah, Frankrike
(# 50817, kr 360) Poeng: 81

Dette er en passende vin til hyttepåsken - god sødme, saftig og passe fylde, fruktig med duft av mørke bær og lett krydder. En god drikkevin, passer også fint til enkle retter - for eksempel rundt pølsebålet.

100% Syrah.

HVITVIN:

Så mildt i været det har vært frem mot påske passer det så klart veldig godt med hvitvin så vel som rødvin til påskekosen.

Schmetterling Riesling Trocken, Tyskland
(#9516706, kr 340) Poeng: 80

Helt klar lys gul med lett gulgrønt skjær på farge. Søtlig aroma preget av eple og blomster. Fint syrlig preg, men noe lett i ettersmak.

100% Riesling.

(Er en del av testutvalget på polet).

La Chablisienne Petit Chablis 2007, Frankrike
(# 45884 , kr 400) Poeng: 83

Et lite funn av en treliter fra et meget godt område - utvilsomt en nydelig Petit Chablis. Denne passer selvsagt til alt av sjømat, men kan også funke også til saltmat og selvsagt som drikkevin. Leskende, konsentrert og fyldig, med litt sødme og god intensitet.

100% Chardonnay.

(Er en del av bestillingsutvalget på polet).

KWV Chenin Blanc 2009, Sør-Afrika
(# 15674, kr 315) Poeng: 80

Lett sitrusduft, en ung og lett hvitvin. En frisk aroma av klar lime, krydder og urter. En ung, frisk og god vin - fungerer godt som drikkevin.

100% Chenin Blanc.

(Er en del av bestillingsutvalget på polet).

Dr. Zenzen Riesling, Tyskland
(# 15677, kr 300) Poeng: 82

God klarhet, med en tydelige aroma av blomster, frukt og grønt eple. Frisk, intens smak. Passer utmerket som leskende drikk på terrassen etter en skitur i sola.

100% Riesling.

(Er en del av bestillingsutvalget på polet).

Brocard Petit Chablis, Frankrike
(# 46577, kr 465) Poeng: 81

En lett duft av epler og sitrus, ikke veldig markant på smak, men lett frisk og myk i stilen. Passer meget godt til sjømat eller som aperitif.

(Er en del av bestillingsutvalget på polet).

Louis Max Bourgogne Chardonnay 2007/2008, Frankrike
(# 15489, kr 299,90) Poeng: 82

Utmerket drikkevin på toliterskartong. Fruktig og bløt og passer like godt til varme påskedager som sommerkveldene på terassen. Vinen er svakt grønn i fargen, og dufter av moden frukt med en anelse sitrus og eple. Balansert syre som gir en frisk avslutning.

100% Chardonnay.

(Er en del av bestillingsutvalget og fås kun som toliter).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere