RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar LNG tildeler byggekontrakt for Baja-prosjektet

Marathon Oil, sammen med prosjektpartnerne Golar LNG og Grupo GGS S.A., har nå tildelt utbyggingskontrakten for den planlagte LNG-terminalen i den meksikanske delstaten Baja California
Sist oppdatert:
Det går frem av en melding fra det amerikanske oljeselskapet Marathon Oil.

Det er det amerikanske industriselskapet Kellog, Brown & Root (KBR) som er tildelt prosjekterings, innkjøps- og byggekontrakten (EPC) for det planlagte LNG og kraftsenteret sammen med Techint S.A. de C.V.. Anlegget skal bestå av en mottaksterminal på kysten av delstaten Baja, et regassifiseringsanlegg for den flytende naturgassen og et kraftverk på 1.200 megawatt samt et avsaltningsanlegg.

KBR vil ha ansvaret for den første fasen av prosjektet.

Når det gjelder godkjennelsesprosessen med meksikanske myndigheter, så opplyser Marathon at den fortsatt pågår. Det har tidligere blitt indikert en første godkjennelse rundt årskiftet 2002/2003, men den er foreløpig ikke på plass.

Dersom godkjennelsesprosessen går som planlagt og en kommersialiserings- og finansieringsplan kommer på plass, regner partnerne med at byggingen vil starte allerede i år, mens den første gassen kan losses fra LNG-skip kontrollert av Golar en gang i 2006.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere