RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Google)

GPS med hjelperytter

GPS`en har fått en assistent - navnet er aGps og er et nyttig verktøy når signalstyrken ikke er optimal.

Dersom man benytter seg av tradisjonell GPS teknologi idag, har man kun mulighet til å motta signaler til mottakeren via satelitt. Det man i noen tilfeller kan oppleve, er at signalstyrken svekkes når man befinner seg i spesifikke områder og mottakeren har problemer med å få oppdatert kartene sine. Ettersom dette er noe som kan skape svært ubehagelige situasjoner for mange, har det blitt utviklet en teknologi de kaller for aGps.

Assisterende teknologi
aGps-systemets hensikt er å være en støtteteknologi for GPS, ved at en server er i kontinuerlig kontakt med det mobile nettverket (GSM) og internett. Oppkoblingen mot disse netteverkene fører til at brukerene oppnår en mer jevn og stabil signalstyrke. Dette resulterer i en mer riktig tidsmessig visning av kartene, uansett hvor du måtte befinne deg rundt om i verden.

Finn veien: aGPS
Du kommer aldri til å gå deg bort igjen. Xperia X10 Mini Pro har innbygd aGPS. Posisjonsbaserte tjenester som Google Maps™ og Wayfinder hjelper deg å finne veien til målet. Eller legg til posisjonsinfo på bildene med geo-merking.

På mobilen
Denne teknolgien integreres nå på de aller fleste mobiltelefoner og vil virke omtrent på samme måte som en vanlig GPS-enhet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere