RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenspan holder renten

Alan Greenspan og den amerikanske sentralbanken holdt den amerikanske styringsrenten uendret. Wall Street ignorerte rentebeslutningen
Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanken beholdt USAs styringsrente på dagens nivå. Dette ble meldt onsdag kveld. Rentebeslutningen var på linje hva markedet hadde ventet på forhånd, og utslaget i aksjemarkedet var minimalt. Dow Jones-indeksen falt litt, mens Nasdaq-indeksen og S&P-indeksen steg litt.

Den 12 medlemmers Federal Open Market-kommiteen gjentok at de fortsatt ser økonomisk balanse mellom svakhet og inflasjonen i økonomien.

FED velger altså å holde renten på 1,25 prosent, noe som er det laveste nivået på 41 år. Et aggressivt rentekutt på 0,5 prosent i november i fjor førte til det lave rentenivået.

Greenspan & Co sa i rapporten at høye oljepriser og geopolitiske usikkerhet har forlenget det stramme forbruket og utsatt nyansettelser i bedriftene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere