RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulla forlater Scandinavian Design Group

Sist oppdatert:
Jens Bonesmo (bildet) tar 18. august over som ny administrerende direktør i Scandinavian Design Group etter Anne Gro Gulla.

Jens Bonesmo kommer fra stillingen som seniorkonsulent og leder for konseptutvikling i søsterselskapet JBR McCann.

Før dette har han arbeidet i Leo Burnett reklamebyrå (kom til McCann i mar) og i tekstilkonsernet Varner Gruppen. Jens Bonesmo er utdannet grafisk designer fra Instituto per Grafica e Publicitario i Firenze.

Anne Gro Gulla slutter etter fem år i SDG, hvor av de siste 3,5 årene som administrerende direktør. De siste årene har SDG vært Norges mestvinnende grafiske designbyrå i den prestisjefylte konkurransen Merket for God Design, men i fjor gikk det skeis.

I 2002 møtte designbyrået veggen. Driftsinntektene falt fra 44,9 millioner kroner i 2001 til 39 millioner kroner. SDG måtte bokføre et ordinært resultat på minus 9,1 millioner kroner.

Samme tall i 2001 var pluss seks millioner kroner.

- Jeg føler at jeg etter fem fantastiske år har behov for å gjøre en endring. SDG har vært og er en viktig del av mitt liv, og det er selvsagt litt trist å forlate en slik gjeng, men nå vil jeg ta fatt på nye og spennende utfordringer, sier Anne Gro Gulla i en pressemelding.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på de spennende utfordringene, og har stor tro på selskapet selv om markedet er stramt, sier påtroppende leder Bonesmo.

- Vi er veldig godt tilfreds med at Jens Bonesmo overtar som administrerende direktør, sier styreleder i Scandinavian Design Group, Thomas Høgebøl i morselskapet McCann Norge.

- Både markedet og SDG har behov for nye tanker, og Jens Bonesmo har vist entreprenørskap og en evne til å skape gode resultater i tidligere jobber, og kan se mulighetene på en ny måte. Tiden er inne for nye, spenstige grep, og vi har viljen til å gjennomføre dem, uttaler Thomas Høgebøl.

- Samtidig er vi selvsagt lei oss for å miste Anne Gro Gulla, som har vært en viktig del av selskapet i flere år. Vi ønsker henne lykke til videre, sier han i pressemeldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere