RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullkantet for SAS-piloter

Sist oppdatert:
Pilotlønningene går rett til værs i det kriserammede flyselskapet.

SAS sliter med gigantunderskudd, og må kutte kostnadene kraftig.

Samtidig vil årets lønnsoppgjør gi de fleste av de 2000 pilotene i selskapet over 100.000 kroner mer i lønn, skriver Dagsavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Gjennomsnittsalderen blant pilotene i flyselskapet er på rundt 50 år, og flertallet har allerede en årslønn på mellom 900.000 og 1,2 millioner kroner.

- Jeg oppfatter at ledelsen i SAS har betalt seg til ro blant pilotene, mens selskapet beveger seg mot kanten av stupet økonomisk, sier en erfaren pilot til avisen.

"Munnkurv" til forhandlere

Avisen hevder å vite at sjefforhandlere blant pilotene nærmest fikk munnkurv da det gode resultatet (se faktaboks) lå på bordet. Resultatet kunne angivelig "forstyrre" forhandlingene med de andre gruppene i SAS.

Nestleder i Handel og Kontor og tidligere tillitsvalgt i Braathens, Peggy Hessen Følsvik, stusser over resultatet. Fagforeningen skal snart inn i lønnsforhandlinger:

- Dette blir et godt argument for våre folk når de skal inn i lønnsforhandlinger. Det er ingen grunn til at enkelte grupper skal dra av gårde med mer av potten enn andre, sier Følsvik.

Administrerende direktør i SAS Norge, Ola H. Strand, avviser at selskapet har gitt pilotene en uansvarlig lønnsøkning.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere