RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Generalsekretær Mehtab Afsar (innfeldt) sier Islamsk Råd Norge har satset på å systematisere og profesjonalisere halalarbeidet, noe han mener kommer både den muslimske befolkningen og storsamfunnet til nytte.
Generalsekretær Mehtab Afsar (innfeldt) sier Islamsk Råd Norge har satset på å systematisere og profesjonalisere halalarbeidet, noe han mener kommer både den muslimske befolkningen og storsamfunnet til nytte. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Halalkjøtt gir millioner i Islamsk Råds kasse

Sist oppdatert:
For hvert kilo norsk halalkjøtt som selges, får Islamsk Råd Norge en krone for å ha sørget for sertifiseringen. I fjor ga det 2,4 millioner kroner i inntekter.

Inntektene fra sertifiseringen, som også inkluderer administrasjonsavgifter, er dermed langt over det dobbelte av de 966.000 kronene Islamsk Råd mottok i offentlig tilskudd i fjor, skriver Klassekampen , som har fått innsyn i organisasjonens regnskap.

Les: Rådet for sykepleieetikk: Ikke greit å nekte å servere svinekjøtt og alkohol

Halalslakting innebærer at en muslim må være til stede og komme med en takksigelse. Selve slaktingen skjer med kniv, etter at dyret er bedøvet, og gjennomføres i henhold til norske bestemmelser om dyrevelferd.

Les: Myndighetene til halal-butikk: Selg alkohol og svinekjøtt eller steng

Generalsekretær Mehtab Afsar sier Islamsk Råd Norge har satset på å systematisere og profesjonalisere halalarbeidet, noe han mener kommer både den muslimske befolkningen og storsamfunnet til nytte.

Les: Pub som er «garantert halalfri» skaper reaksjoner

– Tilgjengelighet av halalmat kan bidra til mer inkludering og integrering i samfunnet. Vårt sertifiseringsarbeid kan skape nye arbeidsplasser, samt bidra til redusering av smuglerkjøtt, sier Afsar. Islamsk Råd har to ansatte som jobber med sertifiseringsordningen.

Les: Får halal i fengseletLik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere