RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Slektninger gråter over fire gutter som ble drept onsdag. Alle guttene tilhørte Bakr-familien, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Slektninger gråter over fire gutter som ble drept onsdag. Alle guttene tilhørte Bakr-familien, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: Mohammed Abed (AFP / NTB Scanpix)

Hamas: Over 40 barn drept i Gaza

Onsdag ble fire barn drept i et israelsk angrep mot en strand i Gaza by. Hamas melder at 43 barn hittil er drept i konflikten.

Fire barn ble drept og fem andre blw såret i to angrep fra israelske granater onsdag ettermiddag, ifølge medisinsk personell. Hamas-talsmann Abu Zuhri sier at 43 barn er drept i løpet av de siste ti dagene.

Skuffet

I en uttalelse på TV-kanalen Al-Aqsa uttrykker han en skuffelse over den palestinske presidenten Mahmoud Abbas' håndtering av konflikten.

– Hamas krever at Abbas respekterer hva motstandsbevegelsen har å si, så vel som folket i Gaza. Vi er dypt skuffet over arabiske regimers holdninger til krigen på Gazastripen. Vi er beleiret, sier Zuhri ifølge The Guardian.

Fakta: Fakta om konflilkten

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Konflikten mellom Israel og Gaza brøt ut igjen etter drapene på én palestinsk og tre israelske tenåringer i juni.

* 8. juli startet Israel luftangrepet «Operation Protective Edge» som svar på raketter fra palestinske områder på Gazastripen.

* Fire barn ble drept i angrep mot Gaza onsdag. Antall drepte palestinere i konflikten er minst 219, ifølge helsepersonell. Én israeler er drept i angrep fra Hamas.

* Det israelske forsvaret sier at målene for offensiven er utskytingsramper for raketter og oppholdsstedene til medlemmer av væpnede palestinske grupper.

* Egypts forslag om våpenhvile mellom partene ble avslått av Hamas 15. juli.

* Israel har rådet 100.000 palestinere nord på Gazastripen til å forlate sine hjem foran en ventet bakkeoffensiv. (©NTB)

200 drept

Tirsdag avviste Hamas Egypts forslag til en avtale om våpenhvile, men en representant for gruppen skal i møter med egypterne onsdag kveld.

Abbas skal også være til stede. Volden har kostet over 200 menneskeliv siden forrige uke. (©NTB)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere